Festo de Koloroj - Multiculturele happening - Zondag 10 juli in het Brouwerspark te Menen

24e editie van Straattheaterfestival Zomer en ook onze vzw Esperanza staat in het Brouwerspark met een eetstandje van paella en traditiegetrouw verkopen we ook artesania van de UPAVIMA’s tvv van onze projecten ginds.
 
Met spetterende optredens, een gezellige wereldmarkt, workshops en een speels maar ook interessant én lekker aanbod van de Stedelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Menen…De Stedelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Menen (SROS) laat het publiek even de wereld rond toeren via een interactief parcours. Diverse producten die wij hier veelvuldig gebruiken maar die afkomstig zijn uit zuiderse landen, zoals koffie, chocolade, cacao, maïs, rijst, de aardappel enz., worden daarbij in de kijker gezet. In een wereldrestaurantje worden proevertjes van deze producten aangeboden. Kinderen horen via een knutselworkshop rond ‘de patat’ meer over de herkomst van deze voedzame knol.
De SROS vraagt ook aandacht voor de komende klimaatcampagne van 11.11.11. Want de klimaatopwarming is een feit, maar het Zuiden betaalt voornamelijk de rekening…
 
Verder wordt in samenwerking met het Provinciaal Noord-Zuid Centrum ook volgend werelds moois aangeboden:
·         Karikaturen maken van voorbijgangers door de in Menen wonende Iraakse vluchteling Nabil Anwer Esmael.
·         Creatieve workshop voor kinderen onder begeleiding van Anne De Loof: maken van een Indonesische Gamelan (samengesteld muziekinstrument). Met een groepje kinderen worden enkele grote gamelans ineengeknutseld waarop dan ook gespeeld kan worden. Al wie zin heeft, kan aan de slag: grijp die bolkophamer, breng bewerkte metalen schijven en blikken aan, beschilder de zijpanelen van de gamelan met motieven in goudverf en waag je ten slotte aan het percussiespel!
 
 
De organisatie van Festo de Koloroj is in handen van CC De Steiger, Stad Menen, het Provinciaal Noord-Zuid Centrum en de Stedelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Menen
 
Het volledige programma van Zomer vindt u op www.straattheater.be / Klik op: ‘Programma Menen 10 juli’ en ga dan naar ‘Festo de Koloroj’ !!!